Δέκα λάθη που κάνουν οι γονείς στο αυτοκίνητο

Οι περισσότεροι γονείς είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά στην ασφαλή μετακίνηση των παιδιών τους με το αυτοκίνητο, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, που δεν
αντιμετωπίζουν το θέμα με την σοβαρότητα που του πρέπει. Δικαιολογίες όπως, "μα δεν θα πάμε μακριά", ή "το μωρό δεν κάθεται με τίποτα στο κάθισμα του", μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά ατυχήματα.

Ας δούμε τα δέκα πιο συνηθισμένα λάθη, που κάνουν οι γονείς στο αυτοκίνητο:

Δεν χρησιμοποιούν συνέχεια το ειδικό καθισματάκι. 

Βάζουν το κάθισμα στην θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχουν απενεργοποιήσει τον αερόσακο. 

Βάζουν το μωρό να κάθεται κοιτώντας προς τα εμπρός πολύ νωρίς. Μέχρι 7-8 μηνών το παιδί πρέπει να κάθεται σε κάθισμα που κοιτά προς τα πίσω. 

Δεν τοποθετούν σωστά το καθισματάκι και δεν το ασφαλίζουν, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις. 

Βάζουν το παιδί στο ειδικό κάθισμα χωρίς να το δένουν. Ταξιδεύουν κρατώντας το παιδί στην αγκαλιά. Βγάζουν το παιδί από το κάθισμα πολύ νωρίς. Το σωστό είναι οι γονείς να χρησιμοποιούν βοηθητικό κάθισμα αυτοκινήτου μέχρι το παιδί να γίνει τουλάχιστον 135εκ σε ύψος ή περίπου 8 ετών. 

Αφήνουν το παιδί να κάθεται στο μπροστινό κάθισμα. 

Δεν τοποθετούν σωστά τη ζώνη ασφαλείας στα μεγαλύτερα παιδιά. Αν δένετε το παιδί με ζώνη ασφαλείας ενήλικα, αυτή πρέπει να περνάει από το ένα ισχίο του παιδιού στο άλλο και να καταλήγει στον ώμο του. 

Δένουν δύο παιδιά με μία ζώνη ασφαλείας.

Να θυμάστε πως δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ασφάλεια του παιδιού σας και δυστυχώς πολλά παιδιά χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, επειδή οι γονείς τους δεν έδειξαν την απαραίτητη προσοχή.

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ...LIKE

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ