Φτιάχνω σπιτική κέτσαπ

Υλικά:
Σε 12 κιλά ξεφλουδισμένες ντομάτες πρόσθεσε:
1 λίτρο καλό ξύδι
450 γραμμάρια αλάτι
110 γραμμάρια μαύρο πιπέρι.....

57 γραμμάρια καυτερή πιπεριά καγιέν (αν θέλουμε να καίει)
110 γραμμάρια μίγμα μπαχαρικών (allspice)
6 κρεμμύδια
28 γραμμάρια γαρύφαλλο
900 γραμμάρια ζάχαρη


Παρασκευή:
Ανάμιξέ τα μαζί και βράσε τη μάζα για 3 ώρες ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σας καεί στο πάτο. Όταν κρυώσει περάστε το από μία καλή κρησάρα ή ένα χοντρόκοκκο ύφασμα και διατηρήστε τη εμφιαλώνοντας τη σε μπουκάλια (αποστειρωμένα φυσικά).
Πολλοί παραλείπουν το ξύδι σε αυτή τη συνταγή


Πηγή: Six hundred receipts, worth their weight in gold

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ...LIKE

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ