Πατατόσουπα βελουτέ

Πατατόσουπα βελουτέ


Υλικά




Για 2-4 άτομα
500 ml ζωμό λαχανικών εμπορίου
100 ml κρέμα γάλακτος
μοσχοκάρυδο
κανέλα
κάρυ
αλάτι
πιπέρι
λάδι
600 γραμμάρια πατάτες
1 καρότο
1 πράσο
1 κρεμμύδι




Εκτέλεση


Ξεφλουδίζετε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα μαγειρεύετε σε μια κατσαρόλα με λάδι για 5 με 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.


Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 25 με 30 λεπτά.
Τέλος προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.
Στη συνέχει τα χτυπάτε στο μίξερ και είναι έτοιμο.
Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμο ζωμό λαχανικών, αλλά μπορείτε να παρασκευάσετε σπιτικό ζωμό λαχανικών.

Πηγή: http://www.sidagi.gr

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ...LIKE

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ