Αφέλειες ! Ποιο στυλ μου ταιριάζει ?

Οι αφέλειες επέστρεψαν δυναμικά κι όσο κι αν θέλεις να τους αντισταθείς, οι μεγάλοι σχεδιαστές σε παροτρύνουν να την κόψεις την κοντή τη φράντζα.
Αλήθεια, ποια στυλ αφέλειες κυριάρχησαν στις πασαρέλες, ποιό μήκος αφέλειας προτιμούν οι μεγάλες
σταρ και τελικά ποιο είδος αφέλειας να κόψεις κι εσύ.
Δεν θέλει μπόλικη σκέψη. Οι μεγάλοι σχεδιαστές μίλησαν και οι πασαρέλες του γέμισαν με μοντέλα με αφέλειες σε διάφορα στυλ. Από πολύ μακριές αφέλειες που κρύβουν σχεδόν τα μάτια, μέχρι ίσιες και αυστηρά κομμένες αφέλειες για πιο δραματικό λουκ.

Εσύ, αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως με ένα τσιμπιδάκι οι αφέλειες κρύβονται αλλά και ότι όσο μακραίνουν, μπορείς να τις τοποθετείς στο πλάι και να μεγαλώνουν σαν φράντζα.

Αν φοβάσαι το ψαλίδι, ζήτησε από την κομμώτριά σου, να σου τοποθετήσει ψεύτικες αφέλειες για να δεις αν το λουκ σου ταιριάζει τελικά. Φυσικά, πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου και μερικούς βασικούς κανόνες που αφορούν στο σχήμα του προσώπου σου και στο στυλ φράντζας που του ταιριάζει.
Ίσιες πλούσιες αφέλειες σε ευθεία γραμμή:

Ένα δραματικό σέξι λουκ που είναι τέλειο για εσένα που έχεις μακριά μαλλιά και πλούσια μαλλιά.

Πρόκειται για πλούσιες αφέλειες κομμένες ίσιες που φτάνουν μέχρι κάτω από τα φρύδια, αγγίζοντας τα βλέφαρα. Ο οίκος Marni τίμησε τις αφέλειες τούτες και το ίδιο έκανε και η πάντα μοδάτη - δική μας, Ελένη Φουρέιρα. Η ίδια εξομολογήθηκε πως θα περάσουν χρόνια για να δει τα μαλλιά της πάλι μακριά αλλά για χάρη του στυλ, τα θυσιάζει όλα. Προσοχή, προσοχή, αυτές οι αφέλειες ταιριάζουν με sleek look, δηλαδή μαλλιά καλά ισιωμένα, χωρίς όγκο.

Να την προτιμήσεις; Ναι, αν έχεις χοντρή τρίχα μαλλιού, ίσια μαλλιά και μακρύ πρόσωπο! Η ισορροπία που θα χαρίσουν στο πρόσωπό σου οι αφέλειες αυτές, είναι ιδανική!Μακριά φράντζα στο πλάι:

Είναι κάτι ανάμεσα σε αφέλειες και φράντζα και το λουκ το είδαμε στην πασαρέλα του οίκου Celine. Κολακεύει περισσότερο πρόσωπα με σχήμα καρδιάς, με έντονα ζυγωματικά και μυτερό πηγούνι.

Το στυλ αυτό είναι ιδανικό για εσένα που δεν είσαι και πολύ σίγουρη για το αν θέλεις να κόψεις αφέλειες ή φοβάσαι μην τις βαρεθείς σύντομα.Ίσιες αλλά κοντές αφέλειες:

Τις αφέλειες αυτές τις είδαμε στις πασαρέλες του Antonio Berardi -τις θαυμάσαμε και απορήσαμε: σε ποιές γυναίκες ταιριάζουν;

Πρόκειται για ίσιες, σχετικά πλούσιες αλλά κοντές αφέλειες που ακουμπούν αρκετά πάνω από τα φρύδια. Οι ολόισιες και πολύ κοντές αφέλειες που δημιουργούν ένα πλαίσιο γύρω από το πρόσωπο ταιριάζουν σε γυναίκες που έχουν συμμετρικά χαρακτηριστικά αλλά χωρίς έντονες γωνίες.

Προσοχή: αν έχεις αρκετά στρογγυλό πρόσωπο, οι κοντές αυτές αφέλειες θα σε κάνουν να δείχνεις ακόμα πιο γεμάτη!Το κάτι παραπάνω: αφέλειες στρογγυλές ή αφέλειες με μακριά τσουλούφια!

Οι αφέλειες με καμπύλες και οι αφέλειες με τσουλουφάκια πιο μακριά στα πλάγια, λειτουργούν ιδανικά όταν πέφτουν ακριβώς επάνω στα φρύδια και είναι πολύ κολακευτικές για πρόσωπα μεγαλύτερης ηλικίας (δημιουργούν ένα πιο girly λουκ) αλλά και για κοπέλες που θέλουν να γλυκάνουν τα έντονα χαρακτηριστικά τους (πχ ένα μακρύ πηγούνι ή μια γαμψή μύτη). Το μάτι πάει στα πλάγια αυτόματα.

Ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας σου (χοντρή ή πιο λεπτή), θα προτιμήσεις και λιγότερες ή πιο πυκνές αφέλειες.


Πυκνές ή πιο λίγες αφέλειες;

Το πάχος της αφέλειας εννοείται πως αλλάζει εντελώς το λουκ.

Για παράδειγμα, αν έχεις τριγωνικό πρόσωπο, έντονα ζυγωματικά ή γωνίες, μπορείς να κόψεις πιο κοντές ή πυκνές αφέλειες για να ισορροπήσεις λίγο το μακρύ πρόσωπό σου.

Αντίθετα, αν το πρόσωπό σου είναι τετράγωνο, πρέπει να προτιμήσεις τις πιο μακριές και λίγες σε όγκο αφέλειες. Ιδανική επιλογή είναι οι μακριές με γωνία αφέλειες.Πλούσιες, πλούσιες αφέλειες: το παράδειγμα της Τέιλορ Σουίφτ είναι ενδεικτικό για το πώς μπορούν οι αφέλειες να σε μεταμορφώσουν. Η βαρετή εμφάνιση της Τέιλορ αμέσως άλλαξε ενώ η τραγουδίστρια δεν δίστασε κόντρα στη φετινή μόδα να συνδυάσει τις πυκνές της αφέλειες και με μπούκλες και με μαλλιά πιασμένα ψηλά. Ακόμα, η Σουίφτ είπε ναι και στις πιο φουσκωτές αφέλειες, όπως τις είδαμε και στην πασαρέλα του Derek Lam σε ένα πιο pin up 60s λουκ.Και το χρώμα; Οι hair stylists φέτος προτείνουν να συνδυάζεις τις αφέλειες σου με ένα ισχυρό χρώμα χωρίς ανταύγειες. Στα πιο σκούρα χρώματα,οι ανταύγειες δείχνουν πιο έντονες και δραματικές. Αντίθετα, στο ξανθό, οι ανταύγειες χαρίζουν ένα πιο παιχνιδιάρικο στυλ.

Από την Κατερίνα Πατούλια

http://www.womenonly.gr

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ...LIKE

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ