ΒΙΝΤΕΟ. Παραδοσιακό λικέρ πορτοκαλιού Πώς θα το φτιάξετε


Η κυρία Άννα Στόφα,από το Λάλουκα Αργολίδας, μας δίνει οδηγίες για το πώς να φτιάξουμε παραδοσιακό λικέρ από το κατ' εξοχήν προϊόν της Αργολίδας, το
πορτοκάλι.
Πάρτε χαρτί και στυλό και κρατείστε σημειώσεις..




Λικέρ πορτοκάλι με κανέλα

1. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε με προσοχή μόνο το εξωτερικό μέρος της φλούδας (μόνο το κίτρινο δηλαδή). Η φλούδα πρέπει να είναι όσο πιο λεπτή γίνεται. Εάν αφήσουμε το άσπρο μέρος θα πικρίσει το λικέρ!



2. Βάζουμε τις φλούδες σε μπολ. Τις πασπαλίζουμε με 2-3 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη και τις ζουλάμε με τα χέρια, να μαραθούν ελαφρώς. Τις βάζουμε στο αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και τη βότκα. Σφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε να σταθεί κλειστό για 10 μέρες.



3. Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Βράζουμε για 2΄-3΄. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε κρύο στο βάζο με τις φλούδες. Ρίχνουμε και την κανέλα. Σφραγίζουμε το βάζο και αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για άλλη 1 εβδομάδα.



4. Σουρώνουμε το λικέρ σε τουλπάνι ή σε φίλτρο του καφέ. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το σερβίρουμε παγωμένο.



Χρόνος ωρίμανσης: 3 εβδομάδες

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 90 λεπτά





ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ...LIKE

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ